Rólunk

Megalakulástól napjainkig:

A KALOREX TŰZ-ÉP Kft. több évtizedes múltra tekint vissza.

1969-ben Gépipari Szövetkezetek Egyesülete (GSZE) kezdte meg a tüzeléstechnikai szolgáltatást, mint a GÉPSZÖV típusú gázkazánok szervize és a Németországban gyártott, hazai forgalmazású GOLLING márkanevű olaj- és gázégőcsalád márkaszervize.

1978. december 5-én a hazai kazán- és égőgyártók által márkaszervízükként alapított KALOREX Tüzeléstechnikai Közös Vállalat, mint jogutód folytatta tovább a tüzeléstechnikai szolgáltatást, több mint 40 éven keresztül.

2019. július 1-től – beolvadást követően – teljes körű jogutódja a KALOREX Tüzeléstechnikai Közös Vállalatnak, tovább folytatva a komplex tüzeléstechnikai szolgáltatást. Az üzembe helyezést követően garanciális és garancián túli javítási, karbantartási munkákat végeztünk és végzünk ma is.

Az országos kirendeltség-hálózatunk kiépítésével párhuzamosan vettük fel a kapcsolatot a hazai és nemzetközi hőtermelő és hőhasznosító berendezéseket gyártók és forgalmazók magyarországi képviseleteivel és kötöttünk szerviz, illetve márkaszerviz-szerződéseket.

Minden esetben biztosítjuk a megrendelések szakszerű és határidőre történő teljesítését.

A hibaelhárítási és éves nagykarbantartási munkavégzésünk alkalmával a hőtermelő berendezések folyamatos ellenőrzésével, beszabályozásával törekszünk a fűtőenergia leggazdaságosabb felhasználására, ezzel csökkentve a káros anyag kibocsátás mennyiségét.

Energetikai berendezések üzemeltetése során készülékcsere, égők, kazánok, gépészeti berendezések cseréjére, akár kazánházi rekonstrukcióra, illetve energiahordozó váltás esetében, új berendezések telepítésére óhatatlanul sor kerülhet.
Ezen munkák elvégzéséhez előzetes helyszíni felmérésünk alapján, a helyi üzemeltetési sajátosságok figyelembevételével szakvéleményt és árajánlatot adunk az ország egész területén rövid határidőn belül.